13 Mayıs 2010 Perşembe

Windows 7 User Profile Service Hatası

Merhabalar;

Windows 7 işletim sistemini büyük bir keyifle kullanıyorum. Satış başarılarından da gördüğümüz üzere Microsoft' un en başarılı işletim sistemi ünvanını çoktan kazandı bile yakında da en çok satan işletim sistemi ünvanını Windows XP den devralacak. Ancak kullanımdan ya da sistemde oluşan bir aksaklık nedeniyle kaynaklanan hatalardan dolayı birgün sisteminiz de oturum açtığınızda profiliniz yüklenemiyor hatası ile karşılaşabilirsiniz. Management Console u açtığınızda User Profile Service kaynaklı bir Uyarı (Warning) kayıtı görebilirsiniz.

Users klasörü altında ki arızalanan kullanıcı profilinizi silmeniz ya da adını değiştirmenizde durumu düzeltmeyecektir. Bunun için registry de kullanıcı profilinizin kayıtlarının tutulduğu anahtarın silinmesi gerekiyor. UYARI: Bu işlem sisteminiz üzerinde hasara neden olabileceği için systemstate yedeği alındıktan sonra bu işlemin yapılması faydalı olacaktır.

Windows logosuna tıkladıktan sonra Search bölümüne regedit yazalım ve Enter a basalım. Açılan registry editor de HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\ProfileList\ altında ki S-1-5-21 ile başlayan klasörlere bakarak içerisinde kullanıcı adınızı içeren klasörü bulalım. Baktığımızda klasör adının S-1-5-21-...bak şeklinde olduğunu göreceğiz. Bu kayıtı silelim ve registry editor ü kapatıp sistemimizi yeniden başlatalım. Kullanıcı adımızla oturum açtığımızda sorunuun giderildiğini ve Users klasörü altında kullanıcı adımız ile bir profil klasörünün oluşturulduğunu göreceğiz.

Faydalı olması dileğiyle;

M. Hakan CAN